Senem Tüzen
Training

Senem Tüzen

Actuació minimalista i autèntica per a cinema

DATES

Del 17 al 20 de juny (de dilluns a dijous)

HORARI

De 9:30 h a 14:30 h

(20 hores lectives)

PREU

290 € (261 € amb 10 % de descompte Karloff)

Inscriure's
10% de descompte actors i actrius Karloff

Molts intèrprets tant principiants com professionals, tenen impulsos de sobre actuar. Si ets actriu o actor i estàs llegint aquest missatge, és possible que recordis com el teu director/a t'ha corregit moltes vegades sobre això. Però què entenem realment quan sents al teu director/a dir: "Actua amb més 'subtilesa'!", o "Fes menys!"?

És possible actuar menys conservant la força i l'encant de la teva expressió i els teus gestos? En aquest curs, investigarem les raons darrere de la sobreactuació i experimentem amb tècniques per substituir-les per una actuació efectiva, potent però subtil.

Hi ha moltes raons per sobreactuar, les quals estudiarem. Però la raó principal és "ser una representació del teu personatge" en lloc de "ser el personatge". Molts intèrprets, després d'estudiar el text al guió, s'imaginen un personatge fora de si mateixos i, imitant les expressions i gestos d'"aquesta persona", intenten aconseguir-ne una bona interpretació. No obstant això, una bona interpretació només és possible a través de la sinceritat i autenticitat. La clau és descobrir el personatge dins d'un/a mateix/a. És un treball mutu, que farem junts/es. Mentre jo t'ajudo a trobar la versió autèntica del teu personatge dins teu, tu treballaràs en com deixar que surti detu d'una manera natural. A més, aprendrem moltes altres coses com llegir correctament el teu text per veure els punts clau del teu personatge, com tenir confiança primer en tu mateix/a, després al teu director/a i a l'equip, com ser conscient de la càmera mentre t'oblides d'ella, i molt més.

Places limitades (14 pax)

Testimoni
No items found.
Senem Tüzen

Senem Tüzen

Senem Tüzen, nascuda a Ankara, es va llicenciar en cinema i televisió en la Universitat de Belles Arts Mimar Sinan d'Istanbul.

La seva òpera prima, Tierra Madre (Ana Yurdu - 2015), la qual també va escriure, explora les profunditats d'una relació mare-filla disfuncional en un poble d'Anatòlia. La pel·lícula es va estrenar en la Setmana de la Críticade Venècia i va guanyar diversos premis internacionals i nacionals, entre ells el premi a Millor Pel·lícula, Millor Direcció i Millor Guió per part de SIYAD (l'Associació de Crítics de Cinema de Turquia), així com dos premis FIPRESCI i Millor Guió en els Premis de l'Associació de Cinema del Pacífic Asiàtic. A mésa més, va produir i va editar el documental Una vida sin palabras (2011), premiat com a Millor Documental en Cinelatino Toulouse. Recentment, va codirigir el documental Eat Your Catfish - 2021 - IDFA Envision Competition, Millor Documental en el Festival de Cinema d'Istanbul, que es va emetre a TV3 en el programa Sense Ficció. Al 2021, va ser membre del jurat principal del 59.Festival Internacional de Cinema d'Antalya a Turquia.

Entre el 2017 i el 2019, com a cofundadora i membre de la junta del Cinema Club la Sorra a Sant Pol de Mar, va presentar pel·lícules i va organitzar col·loquis amb els cineastes. Continua presentant pel·lícules a Canet de Mar, amb el cine club L'Onada. I des del 2020 ha impartit cursos pràctics d'actuació a l'Estudi Karloff a Barcelona. També va treballar de 'script doctor' per a la sèrie turca Mi otra yo (2022 - 2024) a Netflix.

Actualment, és professora al 'Màster in Film Directing' de l'ESCAC i professora convidada del Màster en Gestió Artística i Cultural de la Universitat Internacional de Catalunya.

Llegir-ne més
No items found.

EQUIP DOCENT

video preview thumbnail
No items found.

Reserva la teva plaça ara!

Inscriure's

Si tens algun dubte posa’t en contacte amb nosaltres a info@estudikarloff.com

Si tens algun dubte posa’t en contacte amb nosaltres a joves@estudikarloff.com